sk | en

UNESCO

2017 Medzinárodný rok trvalo udržateľného cestovného ruchu pre rozvoj


2017 Medzinárodný rok trvalo udržateľného cestovného ruchu pre rozvoj

70. Valné zhromaždenie Organizácie Spojených národov vyhlásilo 2017 za Medzinárodný rok trvalo udržateľného cestovného ruchu pre rozvoj.

Ide o jedinečnú príležitosť na zvýšenie povedomia o prínose udržateľného cestovného ruchu k rozvoju verejného a súkromného sektora s rozhodovacími právomocami verejnosti a zároveň možnosti mobilizovať všetky zúčastnené strany, aby spolupracovali pri vytváraní cestovný ruchu ako katalyzátora pozitívnych zmien.

V rámci 2030 Agendy pre trvalo udržateľný rozvoj a trvalo udržateľných cieľov rozvoja (SDGs), medzinárodný rok si kladie za cieľ podporiť zmeny v politike, obchodných praktikách a správaní sa spotrebiteľov smerom k udržateľnejšiemu cestovnému ruchu, čím môže prispieť k napĺňaniu dlhodobých cieľov rozvoja (SDGs).

Rok 2017 bude podporovať úlohu cestovného ruchu v nasledujúcich piatich kľúčových oblastiach:

(1) Inkluzívny a udržateľný hospodársky rast

(2) Sociálne začlenenie, zamestnanosť a znižovanie chudoby

(3) Účinné využívanie zdrojov, ochrana životného prostredia a zmeny klímy

(4) Kultúrne hodnoty, rozmanitosť a dedičstvo

(5) Vzájomné porozumenie, mieru a bezpečnosti.

Svetová organizácia cestovného ruchu (UNWTO) - špecializovaná agentúra OSN pre cestovný ruch, bola poverená, aby uľahčila organizáciu a vykonávanie Medzinárodného roka, v spolupráci s vládami, príslušnými organizáciami systému OSN, medzinárodnými a regionálnymi organizáciami a inými príslušnými zúčastnenými stranami.

Pridajte sa k nám a prežite s nami rok 2017 ako Medzinárodný rok trvalo udržateľného cestovného ruchu pre rozvoj!

https://youtu.be/fqkbdEVXzWE

.